Лежав в калюжі крові: в росії знайшли пораненим носія "ядерної валізки" путіна

Читать на русском
Автор
5562
Зімін носив "ядерну валізку" Єльцина та путіна
Зімін носив "ядерну валізку" Єльцина та путіна. Фото fox3now.com

Полковнику загрожувала кримінальна відповідальність за хабар

У Московській області з вогнепальним пораненням голови знайшли полковника Вадима Зіміна, який носив так звану "ядерну валізку" російського диктатора володимира путіна. Чоловіка виявили в його власній квартирі у калюжі крові.

Як стало відомо виданню Mirror, 53-річний Зімін наразі перебуває у тяжкому стані в реанімації.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Зазначається, що охоронця російського президента знайшов з вогнепальним пораненням голови його брат. Це сталося ще у понеділок, 20 червня, у квартирі Зіміна в Красногорську Московської області. Поруч з пораненим полковником лежав травматичний пістолет Іж 79-9ТМ.

Примітно, що незадовго до цього Зіміна звинуватили в отриманні хабаря на митниці, де він зовсім трохи очолював одну з керівних посад. На путінського охоронця навіть завели кримінальну справу й він перебував під домашнім арештом. Однак, свою провину в отриманні неправомірної вигоди полковник повністю заперечував.

Варто зазначити, що Вадим Зімін — полковник ФСБ, який свого часу відповідав за "ядерну валізку" Бориса Єльцина, а потім й володимира путіна. Після цього він продовжував працювати в службі безпеки, де й дослужився до посади полковника.

Додамо, що вогнепальне поранення Зіміна виглядає вкрай дивно на фоні череди смертей, які за останні кілька тижнів сталися на території країни-агресора. Так, 15 червня застрелився колишній генерал зовнішньої розвідки Лев Соцков. А до цього помер відомий підприємець Дмитро Ковтун, який був одним із фігурантів справи про отруєння одного з ексагентів ФСБ Олександра Литвиненка у Лондоні.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що помер відомий російський політик Геннадій Бурбуліс, який був одним з головних "могильників" СРСР.