росія отримала БПЛА від Ірану: у США офіційно підтвердили інформацію

Читать на русском
Автор
1283
БПЛА Mohajer-6
БПЛА Mohajer-6

У Білому домі підтвердили, що росія отримала БПЛА від Ірану

У США офіційно підтвердили інформацію, яка напередодні з’явилася у ЗМІ, про те, що Росія отримала від Ірану партію бойових безпілотників.

Під час брифінгу у вівторок представник Білого дому Карін Жан-П’єр повідомила, що США можуть офіційно підтвердити, що росія отримувала від Ірану БПЛА Mohajer-6 та Shahed.

"На російські транспортні літаки завантажили обладнання БПЛА на аеродромі в Ірані, потім вони вилетіли з Ірану до Росії. Це ми бачимо, такі наші оцінки", — сказала вона.

Жан-П’єр не встигла сказати, чи готова росія до їх застосування проти України.

Водночас представники американської розвідки, яких цитують західні ЗМІ, повідомляють, що багато із закуплених БПЛА під час випробувань зіткнулися з численними несправностями, а тому незрозуміло чи дадуть вони якийсь ефект на перебіг війни.

Як повідомлялося раніше, інформація про договір про постачання ударних БПЛА до росії з’явилася на початку липня.

Після цього глава МЗС Ірану заявив, що ця інформація не відповідає дійсності, і його країна не збирається допомагати зброєю ні рф, ні Україні. Втім, 24 липня у ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що Іран відправив партію БПЛА до росії через Каспійське море, а після цього в Пентагоні повідомили, що росіяни проходять навчання з управління БПЛА Shahed-191 та Shahed-129.