У кремлі істерика через заяву Зеленського про превентивний удар: пєсков уже відреагував

Читать на русском
Автор
41384
дмитро пєсков
дмитро пєсков. Фото twitter.com/mediaskat

У росії заговорили про Третю світову війну після заяви президента України

У четвер, 6 жовтня, на 225-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну в кремлі відреагували на заяву президента Володимира Зеленського про превентивний удар.

Відповідний коментар прессекретаря президента рф дмитра пєскова доступний на прокремлівському виданні РИА-Новости. Він наголосив, що країни Заходу мають звернути увагу на заяву Зеленського.

"США, Велика Британія та країни ЄС повинні звернути особливу увагу на заяву Зеленського про превентивні удари проти рф", — заявив пєсков.

Напередодні глава держави під час онлайн-виступу в австралійському Інституті Лоуї розповів, що, на його думку, має робити НАТО.

"Що має робити НАТО? Виключити можливість застосування росією ядерної зброї. Але що важливо, я ще раз звертаюся до міжнародної спільноти, як це було до 24 лютого: превентивні удари, щоб вони знали, що з ними буде, якщо застосують, а не навпаки — чекати на ядерні удари росії, щоб потім сказати: "Ах, ти так, ну, ось тримай від нас!" — заявив Зеленський.

Додамо, мзс рф також відреагував на слова Зеленського.

"Захід розпалює ядерну війну, неврівноважений Зеленський перетворився на монстра, його руками можуть знищити планету", — цитує офіційного представника мзс росії марію захарову РИА Новости.

Зазначимо, Зеленський не заявляв про ядерний превентивний удар — президент України говорив про превентивний удар, що можна розуміти як удар конвенційною зброєю.

Прес-секретар Зеленського Сергій Нікіфоров прокоментував слова президента:

"Колеги, ви трохи задалеко зайшли зі своєю ядерною істерією і тепер чуєте ядерні удари навіть там, де їх немає. Президент говорив про період до 24 лютого. Тоді треба було застосувати превентивні заходи, щоб не дозволити Росії розв'язати війну. Нагадаю, що єдині заходи, про які тоді йшлося, були превентивні санкції.

Шантажувати світ вибухами на ЗАЕС та всіляко натякати на використання ядерної зброї дозволяє собі лише держава-терорист Росія. Від України таких закликів ви ніколи не почуєте".

Раніше ексглава ЦРУ розповів, як США відповість на ядерний удар росії. У США також вважають, що ціллю для удару путіна може стати Польща.