Діти плачуть, а їм кажуть – добре, що тато на війні: соцмережі вразило відео з росії

Читать на русском
Автор
2623
російські школярі (Новошахтинськ, Ростовська область)
російські школярі (Новошахтинськ, Ростовська область)

Вчителі закликають не чекати на мобілізацію, а відразу йти і "захищати батьківщину"

Школярів росії з дитинства "годують" пропагандою про війну та вчать тому, що людське життя нічого не варте. У четвер, 24 листопада, у Twitter з’явилося відео із однієї зі шкіл Новошахтинська Ростовської області, яке вразило користувачів соцмережі.

Одним із героїв ролика став хлопчик Матвій, батька якого забрали служити в Луганську область. На відео видно, як у хлопчика під час розмови про тата починають виступати сльози на очах. Вчителька витирає їх і каже, що "це добре, він усе розуміє та сприймає".

"Я втратила одного з двох чоловіків у своїй сім’ї — найстаршого, але в мене є молодший, який пишається своїм татом...і наш маленький чоловік він теж росте..." — розповіла одна з вчительок Новошахтинської школи, яка втратила на війні чоловіка та батька свого сина.

За словами педагога, треба як би не було важко, не чекати на повістку та мобілізацію, а йти "захищати батьківщину". Жінки нібито мають підтримувати своїх чоловіків та бути для них тилом.

На відео видно, як старші школярі "юноармійці" розповідають молодшим про так званих "героїв спецоперації", а ті у відповідь — махають прапорцями росії та співають пісню, нібито розуміючи "в якій прекрасній країні вони живуть". У дітей, батьків яких забрали на війну, по щоках скочуються сльози, але вчителі кажуть, що це "хороша реакція".

Події на відео шокували користувачів соцмереж:

Нагадаємо, що у четвер, 23 листопада, росія здійснила масований ракетний удар по території України, який призвів до повного блекауту. За даними Повітряних сил, ворог випустив близько 70 крилатих ракет, ППО збила 51 ракету. В результаті 6 людей загинули, понад 30 отримали поранення. Розрушені житлові будинки, об'єкти енергетичної інфраструктури та інші споруди.