Відомий російський опозиціонер отримав величезний строк за правду про Бучу

Читать на русском
Автор
1089
Ілля Яшин Новина оновлена 09 грудня 2022, 14:17
Ілля Яшин. Фото Коммерсантъ

Яшин отримав найжорсткіше покарання в історії у справі про так звані фейки про армію РФ

У п'ятницю, 9 грудня, Міщанський суд Москви ухвалив вирок російському опозиціонеру Іллі Яшину. Його звинуватили у "фейках" про російську армію.

Як повідомляє Радіо Свобода, Яшин отримав 8,5 років загального режиму за нібито поширення "фейків" про російську армію. Суд заборонив Яшину чотири роки після звільнення адмініструвати сайти і зберіг накладений на його рахунки арешт.

Прокурор запитував для нього 9 років позбавлення свободи, однак Яшин наполягає на своїй невинності. Видання зазначає, що 8,5 років позбавлення волі є найжорсткішим в історії вироком у справі про так звані фейки про армію. Максимальне покарання за цією статтею – 10 років.

За версією сторони звинувачення, опозиціонер скоїв "злочин" 7 квітня під час прямої трансляції на YouTube. Яшин наводив свідчення того, що мешканців Бучі вбивали російські військові, а також розбирав аргументи російської сторони, яка наполягає на своїй непричетності до загибелі людей і називає те, що сталося фейком.

Зачитуючи вирок, суддя повністю процитувала слова Яшина, сказані ним під час стріму, зокрема його фразу: "Думаю, що багато людей спробують звинуватити у поширенні фейків".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Росії затримали колишнього мера Єкатеринбурга Євгена Ройзмана, відомого своїми висловлюваннями, в яких він засуджував напад росії на Україну.

Також ми повідомляли, що скандал із російським опозиційним телеканалом "Дождь" отримав новий поворот.