лаврову через Єгипет передали послання від США: він розповів, про що йшлося

Читать на русском
Автор
5539
сергій лавров Новина оновлена 08 лютого 2023, 07:19
сергій лавров. Фото twitter.com/rentvchannel

Послання було передано через главу МЗС Єгипту Самеха Шукрі

У росії вкотре поскаржилися на Захід. Там обурилися, що країні-агресору вказали, що вона має забратися з території України.

Глава російського МЗС сергій лавров стверджує, що на зустрічі з єгипетським колегою Самехом Шукрі той передав йому послання від держсекретаря США Ентоні Блінкена з приводу України.

"Ми завжди казали, що росія готова вислухати будь-яку серйозну, я це слово підкреслю, пропозицію, спрямовану на врегулювання всієї нинішньої ситуації в її всеосяжному контексті. У зв’язку з цим ми почули в чергове, передане через пана міністра послання, про те, що росія має припинити, росія має піти, і тоді все буде добре", — розповів лавров.

За його словами, другу частину цього призову Блінкен не передав. Однак, на думку Лаврова, її виклав генсек НАТО Єнс Столтенберг, коли перебував у Республіці Корея.

"Він в одному зі своїх виступів сказав, що росія має програти, росія має бути переможена, а Захід не може допустити, щоб програла Україна, тому що тоді програє Захід. І програє, сказав Столтенберг, увесь світ. Тобто він взяв на себе сміливість говорити не лише від імені трьох десятків членів Північноатлантичного альянсу, а й від усіх інших країн світу, Азії, Африки та Латинської Америки", — каже лавров.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що лавров виступив із новою загрозою Україні.

Також ми повідомляли про те, що лавров поїхав домовлятися про безвіз з крихітною країною в Африці.

Додамо, що, перебуваючи в дипломатичній ізоляції, кремль відправив лаврова в африканське турне. Так, наприклад, він відвідав Еритрею, де останні вибори до парламенту відбулися 1994 року. Тамтешній президент сам себе призначив на довічний строк, і відтоді в країні взагалі нема виборів глави держави. А королівством Есватіні (колишній Свазіленд), яке також відвідав лавров, король Мсваті III править уже 36 років. Політичних партій у країні немає, а будь-яка опозиція душиться у зародку. "Оплоти демократії", нічого сказати. І ось з такими державами намагається дружити росія, окрім Північної Кореї та Ірану.