Найманцям "Вагнера" бракує снарядів: росіяни запустили флешмоб на їхню підтримку, а в мережі сміються

Читати російською
Автор

"Найефективнішому підрозділу" російської армії бракує снарядів

Конфлікт російських найманців із ПВК "Вагнера" та російського міноборони продовжує посилюватися. Напередодні найманці поскаржилися, що їх відправили воювати без снарядів, а тепер мережею прокотився цілий флешмоб.

Увагу на це звернув український активіст Сергій Стерненко, який навів кілька скриншотів постів від російських пропагандистів та "блогерів".

Примітно, що вони насправді впевнені, що "вагнерівці" є "найбільш ефективним підрозділом", а снаряди отримують за залишковим принципом.

При цьому росіяни визнають і те, що в окупаційної армії спостерігається снарядний голод.

Подібні проблеми російських окупантів у мережі сприйняли з гумором.

Як повідомлялося раніше, останнім часом ПВК "Вагнера" має проблеми не тільки зі снарядами, а й з кадрами. Сам голова організації євген пригожин пояснив це тим, що її усунули від процесу набору зеків.

На його переконання, це пов’язано з тим, що військові еліти росії роздратовані "надзвичайною ефективністю виконання завдань" його найманцями.

Про зростаючу напругу у військових колах свідчить також отруєння близького до глави Чечні рамзана кадирова командира апти алаутдінова. Як відомо, кадиров та пригожин під час вторгнення в Україну помітно зблизилися.