Знесло частину даху: в росії стався вибух у багатоповерхівці, є постраждалі (фото та відео)

Читать на русском
Автор
1313
Жителі Чити і без бомбардувань стикаються із пошкодженнями будинків
Жителі Чити і без бомбардувань стикаються із пошкодженнями будинків. Фото Колаж "Телеграфу"

Частину жителів були оперативно евакуйовані із будинку, ще декого довелося шукати під завалами

Четвер, 9 березня, не лише для українців, які пережили нічний ракетний обстріл, став важким днем. У росії трапилася чергова "бавовна" — цього разу побутового характеру. У одній із багатоповерхівок Чити вибухнув газовий балон. В результаті пошкоджено щонайменше шість квартир, частина будинку обвалилася всередину.

Детальніше повідомляють росЗМІ, а також представники МНС росії. Інцидент стався на території району Антипиха, що раніше було окремим селищем, а тепер входить до складу міста.

Відомо, що всього вдалося врятувати 11 місцевих жителів, серед яких двоє неповнолітніх. Різні травми отримали ще шестеро росіян, частину із них довелося деблокувати з-під завалів. Трьох осіб госпіталізували в міську клінічну лікарню, серед них також є дитина.

UPD 10:40 Кількість постраждалих зросла до 11 людей.

Вибух у Читі сьогодні
Пошкодження будинку вельми значні
Вибух у Читі сьогодні
Частина будинку просто випала у двір

Місцева влада пообіцяла, що родини, які залишилися без житла, будуть тимчасово розміщені у "маневреному фонді". Наразі на місці події продовжують працювати медики і рятувальні служби, завали розбираються, йдуть пошуки інших постраждалих.

Вибух у Читі сьогодні
Пошкодження виглядають епічно
Ось так з-під завалів евакуювали місцевих жителів

Офіційною версією вибуху вважається розгерметизація газового балона. Джерело вибуху знаходилося на найвищому поверсі, через що першим постраждав дах, частина якого і поховала під собою декілька читинців.

Чита на карті
Чита на карті

Раніше "Телеграф" розповідав про вибух і масштабну пожежу на заводі в Москві. Вогняний стовп, який піднявся на місці події, було видно за багато кілометрів.

Нагадаємо, що в команді президента Володимира Зеленського вважають, що подібних інцидентів в росії може стати більше. Михайло Подоляк назвав причини подібного розвитку подій.