Снаряди зі збідненим ураном для ЗСУ: путін вже погрожує, а лавров ниє

Читать на русском
Автор
4772
Володимир Путін
Володимир Путін. Фото ria.ru

Снаряди ще не приїхали, а кремль уже "горить"

На тлі того, що Великобританія висловила готовність передати Україні боєприпаси зі збідненим ураном для танків Challenger 2, у кремлі почалася справжня істерика. Російський диктатор володимир путін і шойгу вже вибухнули загрозами, а глава МЗС росії лавров почав скаржитися.

Так, коментуючи новину про нові снаряди для ЗСУ, путін заявив, що "якщо Великобританія поставить снаряди з збідненим ураном Україні, росія буде змушена реагувати", — передають його слова російські пропагандисти.

Підтримав погрози путіна і міністр оборони росії сергій шойгу.

"Пройдено ще одну сходинку, їх залишається все менше", — каже він.

У свою чергу глава МЗС росії сергій лавров почала скаржитися на "англосаксів, які втратили орієнтири".

"Вони вже втратили орієнтири в тому, що стосується їхніх дій і в тому, як ці дії підривають стратегічну стабільність у всьому світі. Це насамперед англосакси, які тягнуть за собою решту колективного Заходу. Вони уявили себе давно гегемонами і хочуть цю гегемонію всіма силами зберігати ", — сказав лавров.

Нагадаємо, що 21 березня заступник міністра оборони Анабель Голді заявила про готовність передати Україні боєприпаси зі збідненим ураном для танків Challenger 2, зазначивши, що цей тип боєприпасів має досить високу ефективність для ураження новітніх танків та іншої бронетехніки. При цьому зазначимо, що ядерну загрозу в росії у цих снарядах побачили ще у січні 2023 року.

"У разі постачання Києву таких снарядів для натовської важкої військової техніки ми розглядатимемо це як застосування проти росії брудно-ядерних бомб з усіма наслідками, що випливають" ,- заявляв тоді глава російської делегації на форумі ОБСЄ Костянтин Гаврилов.

Раніше ми писали про те, в чому сила снарядів із збідненим ураном і чи безпечні вони для здоров’я людей.