Росіяни в істериці: США демонстративно принизили лаврова та МЗС рф

Читать на русском
Автор
10648
Спецборт сергія лаврова не отримав дозвіл на прибуття
Спецборт сергія лаврова не отримав дозвіл на прибуття. Фото Відкриті джерела

рф чекає відповідь від боку Штатів

Як і у вересні 2022-го, коли російську делегацію не пускали до США, Штати вкотре не видали візи російським дипломатам та журналістам, які мають брати участь у заходах ООН. Не було погоджено і дозвіл на прибуття спецлітака міністра закордонних справ росії сергія лаврова, який має головувати у квітні на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку.

Про це сьогодні, 13 квітня, повідомили у Telegram-канал посольства рф у Сполучених Штатах.

"Незрозуміла ситуація складається навколо спецборту міністра лаврова. Влада США досі не погодила прибуття літака. Очікуємо від американців оперативної видачі дозволу на проліт повітряного судна без будь-яких умов і обмежень", — написав посол рф в США Анатолій Антонов.

За його словами, запит щодо оформлення віз було направлено ще наприкінці березня цього року. Однак на сьогодні не було видано жодного дозволу.

Антонов також додав, що існувала домовленість про те, що представники російських ЗМІ зможуть побувати в американській дипломатичній місії 31 березня для розгляду їхніх візових анкет. Але ця зустріч була скасована без жодних пояснень причин.

"Ми закликаємо Вашингтон негайно видати візи нашій делегації, а також нашим журналістам. Невиконання цієї вимоги є порушенням зобов’язань США як країни перебування штаб-квартири ООН, що перешкоджає належному повноцінному функціонуванню всесвітньої організації", — заявив Антонов.

Нагадаємо, "Телеграф" писав, що кількома днями раніше росія скликала Радбез ООН з безглуздого приводу, проте представник України розніс його.