путіна намагався вбити український дрон? Безпілотник під москвою наробив шуму, що відомо

Читать на русском
Автор
2140
На борту безпілотника було 17 кг вибухівки
На борту безпілотника було 17 кг вибухівки. Фото росЗМІ

Журналісти спробували дізнатися деталі атаки безпілотника по Ногінську

Український дрон UJ-22, який впав неподалік москви, продовжує залишатися однією з найбільш обговорюваних тем в останні дні. БПЛА знайшли у підмосковному Ногінську, і тему активно обговорюють як у росії, так і за її межами.

"Телеграф" розбирався у тому, що відомо про інцидент із безпілотником на даний момент.

На борту безпілотника нібито було 17 кілограмів вибухівки, і цю тему активно почали висвітлювати західні видання. За даними Bild, метою безпілотника нібито був російський диктатор володимир путін, хоча в оточенні президента рф такі домисли назвали "жовтими вигадками".

За даними німецької преси, безпілотник UJ-22 вилетів із України у неділю, 23 квітня. Ця модель має запас польоту 800 кілометрів, а його кінцевою ціллю нібито був індустріальний парк, збудований під москвою, за 500 кілометрів від України. Саме там очікувався візит путіна минулими вихідними.

Версію із замахом озвучив "активіст", як його назвав Bild (а насправді політичний журналіст, головний редактор інтернет-видання "Хвиля", співзасновник Українського інституту майбутнього) Юрій Романенко.

Він посилається на нібито інформацію від українських спецслужб.

"Минулого тижня наші розвідники отримали інформацію про поїздку путіна в індустріальний парк "Руднєво". В результаті злетів наш дрон-камікадзе, який пролетів через усі засоби ППО росії і розбився неподалік промзони", — розповів він.

Західна преса пише, що на борту безпілотника знаходилися 30 вибухонебезпечних блоків С4. Такі вибухові заряди M112 використовують, зокрема, армія США та збройні сили Канади.

При цьому залишається незрозумілим, чи справді путін планував відвідати індустріальний парк у неділю або понеділок. У кремлі не приховують, що з міркувань безпеки візити диктатора іноді здійснюються за день до того, як про них оголошують.

Як розповів у коментарі Bild німецький політолог та експерт по Україні Сергій Сумленний, завдати точкового удару по главі російської держави за допомогою дрона-камікадзе — практично неможлива дія.

"Але сам факт того, що такий безпілотник прилетить у місце, де планує зупинитися путін, — це ляпас російському диктатору", — сказав він.

Водночас журналісти німецького видання додають, що всю інформацію про "замах" отримано з відкритих загальнодоступних джерел.

Раніше "Телеграф" писав про те, що у Бєлгороді на території міжнародного аеропорту безпілотник літакового типу з вибухівкою врізався у паркан огорожі.