Захоплення КПП, "тривожні звістки" з військової частини та паніка: що повідомляють про події у Бєлгородщині (фото, відео)

Читать на русском
Автор
19153
Захоплення КПП, "тривожні звістки" з військової частини та паніка: що повідомляють про події у Бєлгородщині (фото, відео)

У Бєлгородській області війна, але поки що невідомо кого з ким

З Бєлгородської області росії, де прямо зараз розгортаються бойові дії, продовжують приходити "тривожні" для росіян новини. Там проблеми вже визнають, а невідомі бійці просуваються углиб російської території.

Про це пише "Телеграф", посилаючись на інформацію в мережі.

Так, у росії зібрали екстрену нараду щодо ситуації в Бєлгородщині, де обговорюють "тривожні" звістки.

"Поки що повідомлення тільки ось по одному будинку прийшло і тривожні звістки з військової частини ", — кажуть російські чиновники.

При цьому в мережі звернули увагу, що поряд із КПП "Грайворон", яке штурмує бронетехніка, розташована військова частина 25624. І це сховище ядерної зброї.

"Арсенал знаходиться у Головчанському лісі: військове містечко Білгород-22 позиціонується як мотострілецька частина, однак у тому числі є базою зберігання "законсервованих" компонентів ядерного озброєння (12 арсенал ГУ МО – РВСН)", — кажуть у мережі.

Виходячи з цього можна припустити, що "тривожні звістки" йдуть саме звідси.

При цьому в мережі з’являється все більше відео із самого КПП. Стверджується, що російські війська рятуються втечею, доки туди підходить бронетехніка атакуючих.

Як можна побачити бої там проходять серйозні, а територія довкола перебуває у вогні.

Наразі вже відомо, що російський КПП перебуває в оточенні, а тих росіян, хто не врятувався втечею, спіткала незавидна доля.

Загибель російських солдатів підтверджують відео, які ми не можемо публікувати на сайті через жорстокість. Але навіть від таких очевидних фактів росіяни намагаються максимально відхрещуватися і волають на весь інтернет про те, що це фейки.

У самому Грайворонському окрузі Бєлгородщини градус паніки росте з кожною хвилиною. Там місцеві жителі вже вишикувалися в черги на заправки, щоб залишити небезпечну територію.

І не дивно, адже над населеними пунктами вже проносяться бойові гелікоптери.

На тлі всього цього російські добровольці, які 22 травня анонсували про "повернення додому", заявили про звільнення населеного пункту Козинка, а також про те, що до самого районного центру Грайворона вже зайшли передові загони.

З приводу постраждалих серед мирного населення: відомо про щонайменше двох поранених.

Варто зазначити, що у ЗСУ ніяк не коментують те, що відбувається, а з огляду на те, що раніше в Україні багаторазово заявляли про те, що ми не атакуємо росію, то ситуація більше схожа на громадянську війну в "БНР".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що аеропорт у Білгороді атакував безпілотник із вибухівкою.

Також ми повідомляли, що у російському Білгороді вибухнула ТЕС.