У російській Новій Таволжанці точаться бої: що відбувається (відео)

Читать на русском
Автор
9618
РДК
РДК

Місцева влада підтвердила інформацію про бої

Після того, як бійці Російського добровольчого корпусу та Легіону "Свобода Росії" знову підняли на вуха Бєлгородську область і, зокрема, місто Шебекіно, в мережі з’явилася інформація про те, що бої також йдуть у населеному пункті Нова Таволжанка.

Як проінформували російські telegram-канали, кілька відео з місця події були поширені їх пропагандистами. Однак пізніше достовірність кадрів була поставлена під сумнів.

Водночас російські "військкори" повідомляють, що бої за населений пункт справді ведуться, а озброєна опозиція підтягує туди підкріплення. З боку російської армії до селища прибув спецназ.

При цьому інформацію про бої у Новій Таволжанці також підтвердив губернатор Бєлгородської області в’ячеслав гладков.

Нова Таволжанка
Нова Таволжанка

Щодо відео нижче, то російські джерела стверджують, що вони не з Нової Таволжанки, оскільки місцеві жителі не впізнають ці будинки. Підтвердити чи спростувати цю інформацію наразі немає можливості.

Обережно на відео є нецензурна лексика

Нагадаємо, рейди РДК та ЛСР продовжуються з кінця травня поточного року. Найбільш активні бойові дії відбулися біля міста Шебекіно, проте російська влада намагається приховати масштаби того, що відбувається і перешкоджає роботі пропагандистів у цій місцевості, а офіційних коментарів із цього приводу ніхто не давав.

До речі, раніше "Телеграф" спілкувався зі спікером Легіону, командиром з позивним "Цезар" і тоді, до речі, він і не приховував, що нові рейди в рф будуть продовжуватися.