У росії паніка після заяв пригожина: пропагандисти трублять про "громадянську війну" та "військовий переворот"

Читати російською
Автор
Новина оновлена 24 червня 2023, 06:40

Серед росіян паніка на тлі загострення конфлікту між ПВК "Вагнер" та Міноборони росії

Після заяви ватажка ПВК "Вагнера" євгена пригожина про те, що армія росії обстріляла їхні позиції, в мережі справжня паніка. Російські воєнкори та пропагандисти в один голос сурмлять про те, що в країні починається "громадянська війна" або "військовий переворот".

"Телеграф" вивчив, про що зараз говорять пропагандисти та зібрав їхні версії в одному матеріалі. Незважаючи на те, що в Міноборони спростовують ракетний удар по позиціях "вагнерівців" і заявляють, що аудіоповідомлення пригожина фейк, рупори Кремля все одно побоюються проблем.

Так, відомий терорист ігор гіркін заявив, що в росії почалася спроба військового перевороту. Більше того, він поставив під сумнів існування президента у росії. Терорист вважає, що протистояння між Міноборони рфта ПВК "Вагнер" вийшло з-під контролю і вимагає негайного втручання володимира путіна.

Колишній український нардеп, а тепер відомий російський пропагандист олег царьов, припустив, що в росії починається громадянська війна і скаржиться, що "це так не вчасно". Він молитвами підтримує росію. Також цікаво порівняти дві заяви царьова, які він зробив сьогодні і в перший день повномасштабної війни. Від впевненого "Ми діємо…операція з денацифікації України розпочалася" до жалісливого "Боже, збережи росію" якихось півтора роки.

А пропагандист Дмитрів припустив, що через "похід вагнерівців" за "справедливістю та покаранням зла, яке при владі", може обвалитися фронт. Жителів сірої зони просять бути напоготові, машини повинні бути заправленими, а речі зібрані, щоб бігти будь-якої миті дня та ночі.

Загалом після заяви євгена пригожина пропагандисти як один стверджують, що вночі щось станеться. Або це черговий фейк, або ж справді готується військовий переворот. При цьому в спростування Міноборони росії їм не віриться, судячи з градуса напруги в їхніх каналах. Також деякі заявляють про те, що рано чи пізно це мало статися і просять росіян не панікувати.

Примітно, що головні пропагандисти Кремля – ольга скабеєва, маргарита симоньян, володимир соловйов та інші мовчать з цього приводу. Єдине, що зробив останній, то це опублікував заяву про те, що "всі заяви пригожина-фейк". Також повідомляється, що у ФСБ у росії підняли по тривозі, а підрозділи Росгвардії в Москві приведені в стан бойової готовності.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що євген пригожин відмовився співпрацювати з Міноборони рф, незважаючи на наказ путіна. При цьому він заявив, що його найманці не йтимуть "по шляху ганьби" і не братимуть участь "в цьому злочині".