У росії бунтують зеки: силовики заперечують, але є докази (аудіозапис)

Читать на русском
Автор
1150
Як відомо, серед "вагнерівців" дуже багато колишніх в’язнів
Як відомо, серед "вагнерівців" дуже багато колишніх в’язнів. Фото Колаж "Телеграфу"

Російському тюремному контингенту дуже подобається євгеній пригожин

На тлі збройного заколоту найманців ПВК "Вагнер" у росії почалися заворушення у деяких в’язницях. Так, окремі російські джерела повідомляють, що перші бунти вже зафіксовані в московських СІЗО №5 ("Водник") та №2 (знаменита "Бутирка"). Також є інформація про обмеження телебачення та радіо у колоніях Володимирської області – в одній із них відбуває покарання опозиційний політик Олексій Навальний.

Дані про заворушення повідомляють Telegram-канали SOTA, "ВЧК-ОГПУ" та Avtozak LIVE. Також інформацію підтверджує організація "Сидяча Русь", яка опікується російськими в’язнями.

При цьому в московському управлінні федеральної служби виконання покарань росії (ФСВП) спростовують заяви про бунти.

"У нас все спокійно. Інформація, яка поширюється у телеграм-каналах та засобах масової інформації, не відповідає дійсності", – заявляють представники служби.

При цьому в мережі вже поширюється аудіозапис, на якому, як стверджується, чутно поведінку засуджених із "Водника".

Як відомо, у лавах ПВК "Вагнер" перебуває дуже багато колишніх в’язнів. "Телеграф" вже повідомляв, що навіть так звані штурмовики з рот "Z", що воюють в Україні, підтримали дії пригожина та заявили про готовність підключитися до його дій.

Тим часом українські військовослужбовці з цікавістю спостерігають за тим, що відбувається, і готуються до будь-якого результату ситуації в росії.