росію залишили без найважливішого медпрепарату: путінці заявляють, що "ризиків немає"

Читать на русском
Автор
918
Один із серйозних препаратів більше не постачатимуть до рф
Один із серйозних препаратів більше не постачатимуть до рф. Фото Pixabay

Ліки в росії не вважають незамінними та унікальними

Американська фармакологічна компанія MSD припиняє постачання в рф ліки проти гепатиту "Зепатір" (Zepatier). Однак через втрату найважливішого медпрепарату в росії не засмучуються, а навпаки, заявляють, що нібито жодних ризиків для пацієнтів немає.

Таку заяву зробив головний позаштатний фахівець з інфекційних хвороб МОЗ росії Володимир Чуланов, зазначаючи, що в рф є свої запаси ліків. Про це пише російська пропагандистська агенція ТАСС.

"Ми не бачимо ризиків для пацієнтів у зв’язку із ситуацією з препаратом "Зепатір", пов’язаною зі стратегією виробника вивести даний препарат з міжнародного ринку, в тому числі російського. Дане рішення не вплине на доступність терапії гепатиту С в росії, препарат не є незамінним" або унікальним", — сказав він.

За словами Чуланова, вітчизняна компанія "Р-Фарм" нібито має достатній запас цих ліків і планує постачання в тому обсязі, який покриє потреби російської системи охорони здоров’я до 2025 року.

Як відреагували у мережі

У соціальних мережах деякі висловили сумніви в тому, що росія дійсно має аналоги цих ліків або достатні їх запаси.

Не обійшлося і без коментарів з посиланням на те, що "простий народ росії ні в чому не винен".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у лютому 2023 року фармацевтична компанія "Віатріс" заявила про припинення поставок на територію росії препарату "Віагра" у формі таблеток.