"Кома" кадирова може негативно впливати на репутацію путіна: що говорять у ISW

Читать на русском
Автор
2479
рамзан кадиров
рамзан кадиров. Фото twitter.com/ZDE6WuQdGimp6Us

Наразі незрозуміло, живий кадиров чи ні

Військові аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що чутки про здоров'я глави Чечні рамзана кадирова можуть похитнути стабільність в республіці.

Дестабілізація правління Кадирова стане серйозним ударом по путінському режиму. Таку думку експерти висловили у звіті за 17 вересня.

"Дестабілізація правління Кадирова в Чечні стане серйозним ударом по режиму Путіна, частково через те, наскільки важливим для ранньої популярності Путіна в Росії було встановлення стабільності в Чечні через жорстоку та криваву війну", — підкреслили в інституті.

Варто зазначити, що Головне управління розвідки України (ГУР) 15 вересня підтвердило, що кадиров перебуває у дуже тяжкому стані. За словами Кирила Буданова, голова Чечні має проблеми зі здоров’ям через наркотики, які той спочатку приймав як знеболювальне, але після підсів.

Раніше "Телеграф" писав, що глава Чечні рамзан кадиров давно не з'являвся на публіці. Джерела Головного розвідувального управління Міноборони в політичних і медичних колах стверджують, що він знаходиться в критичному стані. Увечері 17 вересня ряд російських ЗМІ почали повідомляти про те, що в лікарню, де нібито знаходився кадиров, прибуло багато автомобілів з чеченськими номерами.