Бєлгород у вогні: у центрі міста багато вибухів, влада говорить про загиблих (фото, відео) (оновлено)

Читать на русском
Автор
15867
Прильоти були у центрі Бєлгорода
Прильоти були у центрі Бєлгорода. Фото Відкриті джерела

Бєлгородці називають цей удар найпотужнішим з початку війни РФ проти України

У російському Бєлгороді вибухи, над містом підіймаються стовпи чорного диму. Місцева влада стверджує, що місто обстріляли ніби-то ЗСУ, є загиблі.

Фото та відео публікують у місцевих Телеграм-каналах. Станом на 14:25 відомо, що загинули п'ятеро осіб, серед яких двоє дітей, також постраждали близько 20 осіб. Очевидці називають сьогоднішній удар по Бєлгороду одним із найсильніших за весь час повномасштабної війни проти України.

Станом на 17:00, у Бєлгороді 12 людей загинули та 108 постраждали внаслідок обстрілів. Про це повідомили у МНС РФ.

Джерело "Телеграфа" у спецслужбах повідомило, що Сили оборони не причетні до атаки на Бєлгород. Українська сторона вдарила по військових об'єктах на території РФ, які є законною метою війни. Але російське ППО почало збивати українські ракети, які впали на голови росіян.

"Українські сили безпеки та оборони працюють виключно з військових цілей ворога", — підкреслило джерело в спецслужбах.

Вибухи у прикордонному місті пролунали близько 14:00. Повідомляється, що постраждав центр міста та житловий сектор, у кількох районах спалахнули пожежі (біля кінотеатру "Перемога", на Соборній площі, на Громадянському проспекті). Місцеві жителі, які перебували поряд з епіцентрами вибухів, зазнали травм від падіння осколків. Губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков стверджує, що загинули двоє дітей.

"ЗСУ обстріляли центр Білгорода. За попередньою інформацією, є двоє загиблих дітей та постраждалі. Також є попадання в житловий сектор. Усі подробиці пізніше", — пише він у своєму Телеграм-каналі.

Також повідомляється, що один зі снарядів упав на ковзанку, яка знаходиться в центрі Білгорода на Соборній площі, вона спалахнула. У момент удару ковзанка була відкрита. Також постраждала міська ялинка. За попередніми даними, місто було атаковане РСЗВ "Град".

Також у мережі публікують фото слідів ракет у небі. Російські пабліки стверджують, що у місті працювала ППО та лунав сигнал повітряної тривоги. Співробітники поліції перекривають центр Бєлгорода – всі машини відправляють в об'їзд. На місця пожеж та прильотів викликано додаткові карети швидкої допомоги. Мешканців просять відключити електроенергію, перекрити газ, воду, взяти речі найпершої потреби та сховатись у найближчих укриттях. Але, за словами місцевих, частина укриттів закрита на замок і люди не можуть сховатися.

У Бєлгороді мають намір запровадити режим НС для ліквідації наслідків після обстрілу.

Нагадаємо, що 29 грудня росіяни атакували кілька українських міст, випустивши понад сотню ракет різних типів. Загальна кількість постраждалих в результаті атаки на Дніпро, Київ, Запоріжжя, Львів, Одесу, Сумську та Черкаську області 159 осіб, серед яких 39 загиблих.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що генерал-лейтенант ЗСУ оцінив масовану атаку на Україну. Він вважає, що таким чином Путін намагається вплинути на морально-психологічний стан українців.