У Вірменії люди на протестах вимагають виходу з ОДКБ та підтримують США (фото та відео)

Читать на русском
Автор
4467
На мітинги у Єревані вийшли сотні громадян
На мітинги у Єревані вийшли сотні громадян. Фото telegraf.com.ua

Народ країни просить зберегти демократію та позбутися впливу РФ

Крайнє загострення на кордоні Азербайджану та Вірменії призвело до того, що офіційний Єреван на чолі з прем'єр-міністром Ніколом Пашиняном звернувся до Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ, яку створила РФ) за військовою допомогою, однак очікуваної підтримки країна не отримала. Після цього сотні громадян вийшли на протести з вимогою вийти зі складу ОДКБ.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, сотні громадян Вірменії прийшли до стін філармонії у Єревані. Люди звинувачують російську владу у ненадійності як союзника, а тому не бачать сенсу з перебування Вірменії в ОДКБ. Про це свідчать численні плакати у їх руках, а також заяви на протесті.

Вірменія протести 18 вересня - громани вимагають від'єднатися від росії
Протест під філармонією у Єревані зібрав сотні людей
Вірменія протести 18 вересня - громани вимагають від'єднатися від росії
Вірмени вимагають виходу країни з ОДКБ
Вірменія протести 18 вересня - громани вимагають від'єднатися від росії
На деяких плакатах є заклики з вимогою зупинити новий геоконфлікт

Паралельно з цим ще сотні громадян вийшли на акцію, яка проходить у Єревані на "Каскаді", на підтримку спікера Палати представників США Ненсі Пелосі. Американська чиновниця саме прибула у Єреван на тлі чергового загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном. Вірмени вийшли на акцію з лозунгом: "Зупиніть агресію, збережіть демократію".

Нагадаємо, що у ніч на 13 вересня на кордоні Вірменії та Азербайджану спалахнули бойові дії, сторони звинуватили один одного в загостренні ситуації — Єреван заявив про обстріл південно-східного кордону, Баку звинуватив сусіда у мінуванні шляхів постачання. Тим часом у США закликали Баку та Єреван не допустити ескалації насильства.