Ядерні погрози путіна: США посилили стеження за росією, проте є одне "але"

Читать на русском
Автор
6401
Світова спільнота уважно слідкує за діями рф на тлі її погроз щодо застосування "ядерки"
Світова спільнота уважно слідкує за діями рф на тлі її погроз щодо застосування "ядерки"

Захід слідкує за діями кремля у повітрі, космосі та навіть у кіберпросторі

Розвідка Сполучених Штатів Америки спільно з союзниками почала уважніше стежити за росією та її підрозділами, аби оперативно виявити будь-які свідчення того, що володимир путін віддав наказ щодо застосування зброї масового ураження. Водночас є висока ймовірність того, що, якщо кремль все ж наважиться на застосування "ядерки" проти України, західна розвідка може не дізнатися про це заздалегідь.

Як повідомляє видання Politico, посилаючись на власні джерела у нинішніх і колишніх колах серед американських високопосадовців, будь-які ознаки того, що президент країни-агресора все ж наважився здійснити непоправний крок і застосувати ядерну зброю, аби задовольнити свої вимоги, можуть стати відомими занадто пізно. З огляду на це, джерела попереджають, що переважна більшість літаків спільно зі звичайними ракетами і ракетними установками можуть так само доставляти меншу тактичну ядерну зброю. Саме вона, на відміну від стратегічного озброєння типу міжконтинентальних балістичних ракет, які подають сигнали, коли їхні підрозділи приведені в бойову готовність або зібрані на навчаннях, може бути призначена й для цілеспрямованого використання у боях з українськими збройними силами.

Згідно з попередніми припущеннями, при умові, що володимир путін або його поплічники матимуть на меті приховати рішення щодо застосування зброї масового ураження, аби світова спільнота не дізналася про це раніше, США все ж не матимуть стовідсоткових відомостей про те, що російська армія замінить звичайну бойову зброю на атомні боєприпаси.

"Ми спостерігаємо за цим більш уважно", —заявив один з американських посадовців, у якого є доступ до розвідувальних даних стосовно ядерних російських сил та стратегію кремля.

Також зазначається, що останнім часом розвідка США та союзники залучили додаткові зусилля у повітрі, космосі, а також у кіберпросторі, аби здійснювати аналіз дій російських підрозділів, які все ж можуть отримати ядерну зброю, на місцях.

Крім того, однієї з зон посиленої уваги, розташованої за межами України є російський анклав Калінінград, який затиснутий між Польщею і Литвою, де москва встановила системи озброєння подвійного призначення, а також гіперзвукові ракети. Упродовж останніх років росії вдалося вдосконалити свої ракетні бази у Калінінграді, тож саме це провокує виникнення побоювань щодо ймовірного нарощування ядерного потенціалу на цьому відрізку.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як Штати спільно з іншими західними країнами готуються до ймовірного застосування путіним зброї масового ураження.

Також варто нагадати, що російський опозиційний політолог Андрій Піонтковський прокоментував можливість застосування росією "ядерки" проти України, назвавши три причини, з огляду на які, кремль все ж не наважиться на цей непоправний крок.