Конгрес США з новим спікером в першу чергу підтримав Ізраїль: там також висловилися і про Україну

Читать на русском
Автор
8883
Майка Джонсона обрано спікером 25 жовтня
Майка Джонсона обрано спікером 25 жовтня. Фото Відкриті джерела

Після приходу Джонсона у Палаті представників США розпочалася активна робота

Новий речник Палати представників США Майк Джонсон відповів на запитання про те, чи підтримує він збереження допомоги підтримки України. За його словами, він готовий обговорювати це питання, хоча раніше досить різко висловлювався на цю тему.

У розмові з журналістами Джонсон заявив, що переговори розпочато, оскільки надійшов запит від президента США Джо Байдена. Про це пише CBNnews.

"У нас будуть умови для цього, тому ми працюємо над цим. Ми хочемо підзвітності та хочемо, щоб Білий дім мав чіткі цілі. І ми збираємося провести ці дискусії. Це буде дуже продуктивно", – пообіцяв він.

Водночас журналісти телеканалу звернули увагу на той факт, що раніше Джонсон скептичніше ставився до питання допомоги Україні. Тепер він згоден розглянути питання збільшення суми підтримки, але за певних умов.

Цікаво, що першою резолюцією, яку ухвалила Палата представників США під керівництвом Джонсона, стала резолюція на підтримку Ізраїлю, пише CNN.

Вона була прийнята 412 голосами за, а проти висловилися 10 законодавців, ще шестеро утрималися.

У резолюції висловлюється підтримка Ізраїлю у його захисті від "варварської війни, яку розпочали ХАМАС та інші терористи". У ній прописаний заклик до бойовиків "негайно припинити насильницькі напади і звільнити живих заручників".

Раніше "Телеграф" писав про те, що республіканці в Сенаті хочуть змінити запит президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена щодо надання нового пакету допомоги Україні.