Масова стрілянина в США: озброєний чоловік убив понад 20 людей, його досі не знайшли (фото, відео)

Читать на русском
Автор
2441
Стрілець озброєний і небезпечний
Стрілець озброєний і небезпечний. Фото Скриншот

На пошуки злочинця відправили сотні правоохоронців

А американському штаті Мен у місті Льюїстон озброєний чоловік відкрив вогонь по людях. Загинули щонайменше 22 особи, поранення отримали щонайменше 30.

Як пише NBCnews, вбивця стріляв по людях у двох місцях. Спершу він відкрив вогонь у барі Schemengees, після чого увірвався до боулінгу.

Джерело повідомляє, що стрілець вийшов на вулицю з автоматичною гвинтівкою і почав без розбору стріляти по людях.

Департамент поліції Льюїстона назвав ім’я вбивці. Ним є 40-річний Роберт Кард. Його досі не затримали, правоохоронці попереджають місцеве населення, що злочинець все ще озброєний та небезпечний. Через інцидент у місцевих школах почали скасовувати навчання. На пошуки злочинця відправили сотні поліцейських.

ЗМІ з’ясували, що у стрільця раніше особливих проблем із законом не було. На початку 2000-х він мав штрафи за порушення швидкості.

Водночас журналісти з’ясували, що Кард був навченим інструктором з вогнепальної зброї. Є інформація, що він перебуває в армійському резерві.

За непідтвердженою інформацією, стрілець нещодавно повідомив про проблеми із психічним здоров’ям. Зокрема, він говорив, що голоси в його голові говорять йому розстріляти базу Національної гвардії у Сако. Минулого літа Кард проходив лікування в психіатричній лікарні.

За даними телеканалу, злочинець втік на автомобілі Subaru. Пізніше транспортний засіб знайшли у сусідньому місті Лісбон.

Раніше "Телеграф" писав про те, що на початку року у штаті Луїзіана озброєний чоловік убив 10 людей.