Все через алкоголь: нові подробиці розстрілу бійцем своїх побратимів у Києві

Читать на русском
Автор
8076
Військова прокуратура вивчає подробиці розстрілу двох військових
Військова прокуратура вивчає подробиці розстрілу двох військових. Фото mil.gov.ua

Між військовими виник конфлікт, через що і сталася стрілянина

Прокуратура повідомила військовослужбовцю, який у Києві розстріляв товаришів по службі, про підозру. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років чи довічне.

Про це повідомили у Київській спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Центрального регіону. З'ясувалося, що всі учасники конфлікту, зокрема й загиблі, вживали алкоголь.

За інформацією правоохоронців, підозрюваний після добового чергування вирішив випити разом із товаришами по службі. Проте раптово між ними виник конфлікт, військовий схопив свою штатну зброю та розстріляв двох товаришів по службі. Після скоєного, зловмисник намагався втекти разом зі зброєю, але його затримали правоохоронці та вилучили автомат Калашнікова з патронами.

Спеціалізована прокуратура повідомила затриманого про підозру в умисному вбивстві двох осіб (п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України). Найближчим часом військового візьмуть під варту. За вчинене йому загрожує позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що стрілянина відбулася в ніч на 2 жовтня в одній із військових частин, яка базується у Києві. Обидва постраждалі загинули на місці від отриманих травм.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у Києві застрелився полковник СБУ. Поруч із його тілом знайшли передсмертну записку.