Новий випадок масової стрільби в США: вбито 10 і поранено 12 людей (оновлено)

Читать на русском
Автор
1847
На місці інциденту
На місці інциденту. Фото Голос Америки

Всіх постраждалих доставлено на "швидких" до лікарні, їм надається допомога

На відміну від України, де непроста криміногенна обстановка викликана об’єктивними причинами, як-то війна, наплив зброї із зони бойових дій тощо, мешканці ситих та благополучних Сполучених Штатів також не можуть почуватися у повній безпеці.

Такий висновок можна зробити з повідомлень американських ЗМІ про те, що 22 січня там сталася друга за добу масова стрілянина — цього разу у місті Батон-Руж, штат Луїзіана. Поранення отримали 12 людей.

Про інцидент повідомляє Yahoo news.

За інформацією видання, стрілянина відбулася у нічному клубі Dior Bar&Lounge приблизно о 1:36 ночі за місцевим часом. Усіх 12 поранених було доставлено до лікарні "швидкими" або приватним транспортом, їхній стан оцінюється як стабільний.

А незадовго до цього стався інший інцидент, який закінчився з набагато сумнішим результатом: у залі бальних танців у Монтерей-Парку, Каліфорнія, внаслідок інциденту зі стріляниною було вбито 10 осіб – п’ять чоловіків та п’ять жінок. Нападник втік з місця злочину і досі не затриманий.

Оновлено:

Стрілець, підозрюваний у вбивстві 10 людей і пораненні щонайменше 10 інших у залі бальних танців у Монтерей-Парку, штат Каліфорнія, застрелився після того, як броньовані авто поліцейських заблокували його фургон на парковці, повідомив шериф округу Лос-Анджелес Роберт Луна пізно увечері в неділю.

Луна ідентифікував підозрюваного стрільця як Хуу Кан Трана, 72-річного чоловіка азіатського походження, повідомляє The Washington Post.

Після напруженого протистояння офіцери підійшли до фургона, виявивши тіло Трана на сидінні водія та докази, які пов'язували його зі стрільбою у фургоні, сказав шериф.

Найбільш кровопролитним інцидентом в історії штату Каліфорнія вважається стрілянина в ресторані McDonald’s в Сан-Ісідро, неподалік Сан-Дієго в 1984 році — тоді було вбито 21 людину.

Але, повертаючись знову до подій в Україні, нагадаємо, що іноді до сумного результату можуть призводити навіть мирні "посиділки" пенсіонерів, які через спиртне можуть мати жахливі наслідки.