"путіну не дозволять пройти маршем по Європі": спікер Конгресу США озвучив позитивні новини для України

Читати російською
Автор

Доля пакету військової допомоги для України вирішиться незабаром

Спікер нижньої палати Конгресу США Майк Джонсон заявив, що тема виділення допомоги Україні є однією з пріоритетних у роботі американського парламенту, а це питання намагатимуться вирішити найближчими днями.

Як розповів він під час поїздки до Флориди, у Вашингтоні добре розуміють необхідність надання Україні військової допомоги.

"Україна — ще один пріоритет. Звичайно, ми не можемо дозволити володимиру путіну пройти маршем через Європу", — сказав він, відповідаючи на запитання щодо виділення пакета допомоги для Ізраїлю.

За його словами, зараз між політиками тривають активні дебати щодо зміни своєї прикордонної політики, що є ще одним пунктом видатків у єдиному пакеті допомоги для України, Ізраїлю та союзників у Тихоокеанському регіоні.

"Я думаю, що все це збереться воєдино в найближчий день. Я впевнений і оптимістичний, що ми зможемо це зробити — довести це до кінця", — додав Джонсон.

Як повідомлялося раніше, посол у США Оксана Маркарова повідомила, що Сенат попередили про швидке внесення на розгляд бюджетних ініціатив щодо допомоги Україні, а також обговорення планів щодо її перемоги у війні проти росії. Зокрема, сенатори готуються пояснити колегам, що росія разом з Іраном і КНДР займається підривом національної безпеки США по всьому світу.