Від Кличків до Вєрки Сердючки: завдяки кому у світі знають про Україну (інфографіка)

Читати російською
Автор

Десятку відомих українців замкнув президент Володимир Зеленський

На думку більшості громадян України найбільше про нашу країну знають завдяки братам Кличкам, Андрію Шевченку та Руслані Лижичко. У десятку осіб, завдяки яким про Україну чули у світі, потрапив голова держави Володимир Зеленський.

Про це свідчать результати соціологічного досліджень на тему: "Хто ми: Портрет українців очима українців", яке проводив "Український інститут майбутнього".

Так, українці сформували світ ТОП-10 всесвітньо відомих українців. На першому місці опинився Віталій Кличко — міський голова Києва, чемпіон з боксу за версією WBC. За нього проголосували 55% опитаних. Слідом за ним йде Володимир Кличко — чемпіон світу з боксу у важкій ваговій категорії за версіями WBO, IBF, IBO, The Ring, WBA з 52% голосів респондентів. Замикає трійку лідерів Андрій Шевченко — відомий футболіст та екс-тренер збірної України. Він набрав 42% голосів.

Крім того, у списку українців зі світовим імʼям опинилися боксери Олександр Усик та Василь Ломаченко, музиканти — Джамала, Кузьма Скрябін, Вєрка Сердючка, а десятку замкнув президент Володимир Зеленський.

Більш детально про те, як розподілилися голоси українців — у інфографіці "Телеграфа".

Завдяки кому у світі знають про Україну
  • Соціологічне дослідження було проведене серед 5000 респондентів віком 18+ у п’яти макрорегіонах України: Захід, Схід, Південь, Центр та Донбас у період з з 17 червня по 1 серпня 2021. Статистична похибка не перевищує 1,41%.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що електоральні настрої українців за останній місяць змінилися — за кого вони голосували б зараз на президентських та парламентських виборах (дані дослідження).