Основна сесія НМТ підходить до кінця: чого чекати учасникам тестування далі

Читать на русском
Автор
1171
Цьогоріч перевірка знань випускників відбуватиметься за спрощеною системою
Цьогоріч перевірка знань випускників відбуватиметься за спрощеною системою

Важливі деталі, які потрібно знати кожному учаснику спрощеного оцінювання

В Україні основна сесія Національного мультипредметного тесту (НМТ), який через військову агресію росії цього року замінив вже звичне для українців зовнішнє незалежне оцінювання, завершується вже 10 серпня.

Як повідомляють в Українському центрі оцінювання якості освіти, старт основної сесії спрощеного ЗНО відбувся 16 липня. Крім того, зазначається, що впродовж останнього місяця літа планується проведення й додаткової сесії НМТ. Реєстрація випускників проходила з 8 по 18 липня.

Що потрібно зробити тим, хто планує взяти участь у додатковій сесії спрощеного тестування:

  • З 1 по 10 серпня необхідно подати остаточну інформацію щодо бажання взяти участь у перевірці знань, вказати місце, де зручно пройти тестування;
  • До 12 серпня випускникам потрібно отримати запрошення-перепустку з місцем розташування тимчасового екзаменаційного центру для подальшого проходження Національного мультипредметного тесту. В документі буде вказано дату та час початку тестування;
  • З 16 по 20 серпня пройти перевірку знань в рамках мультипредметного тесту.

Варто зауважити, що для тих осіб, які не мають можливості взяти участь у додатковій сесії НМТ, передбачено можливість пройти тестування вже під час спеціальної сесії. Її проведення заплановане на вересень.

Що стосується інформації щодо результатів основної сесії Національного мультипредметного тесту за шкалою 100−200 балів, то її буде розміщено на особистих інформаційних сторінках учасників. Зробити це планують не пізніше 12 серпня.

Результати додаткової сесії — не пізніше 21 серпня.

Спеціальної — не пізніше 19 вересня.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як та коли учасникам НМТ подавати документи на вступ до бакалаврату.

Також варто нагадати, як учасникам тестування користуватися системою складання НМТ.