До кінця року деяким українцям двічі збільшать пенсії: кому та коли очікувати підвищення

Читать на русском
Автор
8583
Українських пенсіонерів очікує декілька етапів зростання пенсій
Українських пенсіонерів очікує декілька етапів зростання пенсій

Мінімальний розмір пенсії 3000 гривень матимуть громадяни від 70 років за певних умов

В Україні у липні було переглянуто розмір прожиткового мінімуму, тож пенсійні виплати для літніх українців частково зросли. До кінця поточного, 2022 року, пенсії планують збільшити ще два рази: перші доплати громадянам України будуть нараховані вже з першого жовтня. Що стосується другого і підсумкового збільшення виплат, то воно заплановане урядом на грудень.

Як пише видання "НВ Бізнес", з 1 жовтня мінімальний розмір пенсій в Україні складатиме 3 000 гривень для всіх громадян віком від 70 років із повним страховим стажем. Що стосується українців, у яких стаж менший, то для них пенсійні виплати підвищуватимуть пропорційно.

Водночас вже з першого числа останнього місяця поточного року українцям, котрі досягли 70-річного віку та мають страховий стаж не менше 35 років для чоловіків і 30 років для жінок, а також отримують пенсію згідно з чинними нормами законодавства, встановлять мінімальну пенсійну виплату на рівні 2 500 гривень.

Громадянам, які не мають відповідного стажу (35 та 30 років для чоловіків та жінок відповідно), мінімальний розмір пенсійної виплати встановлюватиметься пропорційно до страхового стажу виходячи з розміру "мінімалки" у 2 500 гривень.

Раніше "Телеграф" повідомляв, які пенсії літні жителі України отримуватимуть у вересні та коли пенсіонерам варто очікувати на збільшення соціальних виплат.

Також нагадаємо, що українцям надали можливість докупити страховий стаж для отримання пенсій при умові, що його не вистачає.