В Україні здорожчав найголовніший продукт: яка ціна хліба в магазинах

Читать на русском
Автор
2559
Цінники, як і раніше, не тішать гаманці покупців
Цінники, як і раніше, не тішать гаманці покупців. Фото https://kyiv.znaj.ua/

Лише з початку року ціни зробили досить помітний стрибок

Упродовж декількох останніх місяців здорожчання найпопулярніших у українців продуктів стало більш відчутним. Зокрема, серед товарів, які набули в країні найбільшого попиту, подорожчав і хліб. "Телеграф" вирішив розібратися, які цифри можна побачити на початку грудня в супермаркетах.

Як повідомив фінансовий портал "Мінфін", саме хліб входить до списку продуктів першої необхідності, однак це не стало перепоною для відчутного зростання його ціни.

На початок грудня середня ціна батона нарізаного "Румянець" (450 грамів) становить 22,65 гривні. Порівняно з попередніми місяцями вона знизилася лише на чотири копійки. Водночас батон "Київський" нарізний (500 грамів) здорожчав з 25,57 до 25,84 гривні.

Поповзли вгору й ціни на пшеничний хліб — з 31,37 гривні цінник виріс до 32,08 гривень за буханець у 650 грамів. Що стосується пшеничного хліба "Цар Хліб", то він здорожчав до 33,39 гривні за буханець у 600 грамів.

Хліб житній зараз у середньому коштує 35,70 гривні за майже кілограмовий буханець, хоча ще у минулому місяці він коштував 34,60 грн.

Раніше "Телеграф" повідомляв, до кінця місяця в Україні подорожчають продукти для приготування новорічного салату "Олів'є". Крім того, зростання цін очікується ще й на кондитерські вироби і алкоголь.