Є машина — нема субсидії? Хто може претендувати на допомогу держави, маючи авто

Читать на русском
Автор
2318
Субсидію в Україні можуть отримати громадяни з низьким прибутком Новина оновлена 19 грудня 2022, 16:49
Субсидію в Україні можуть отримати громадяни з низьким прибутком. Фото Комментарии

Якщо плануєте придбання автомобіля, також варто бути уважним

На нарахування субсидії в Україні впливають кілька чинників, серед яких – майно та доходи всіх членів домоволодіння. Якщо вони фактично не мешкають, ці дані потрібно підтвердити документально.

Як повідомляють у Пенсійному фонді, до майна, яке впливає на призначення субсидії, належить автомобіль. Якщо машина в сім’ї або серед мешкаючих одна, то вона має бути не менш, аніж п’ятирічної давності. Вимоги до транспортного засобу не належать до мопеда або причепа.

Якщо машин кілька, то вони мають бути старші 15 років від року випуску. Якщо хтось із домоволодіння має "молодші" транспортні засоби, субсидія не призначається. Ба більше, якщо машину було придбано протягом року перед призначенням субсидії за суму понад 50 тисяч гривень, субсидії також не буде. Якщо під час отримання субсидії ви купуєте машину або стаєте власником автомобіля іншим шляхом – протягом 30 днів про це потрібно повідомити адмініструючий орган (Пенсійний фонд).

Окрім машини перешкодою для отримання субсидії може стати нерухоме майно, накопичення або серйозні витрати коштів. Як повідомляв "Телеграф", субсидію не призначають, якщо на рахунку є понад 100 тисяч гривень або в подібних випадках.