Якщо переїхали до іншого житла: як зберегти субсидію

Читать на русском
Автор
642
Якщо ви вимушено поїхали з дому – можна зберегти субсидію Новина оновлена 04 січня 2023, 07:53
Якщо ви вимушено поїхали з дому – можна зберегти субсидію. Фото Колаж

Субсидія на комунальні послуги надається на певних умовах, якщо вони збереглися — виплати тривають

Багато українців з початку вторгнення росії були змушені переїхати, багато хто — евакуювалися з регіонів, де йдуть бойові дії. Але можливість отримувати субсидію в них збереглася. На неї податися можна через звичайні послуги, а мати договір оренди необов’язково. Однак, якщо людина вже була одержувачем субсидії перед евакуацією, для продовження виплат потрібно пройти низку процедур.

Як зазначають у Мінреінтеграції, схема переадресації виплат аналогічна як при отриманні пенсії чи соціальної допомоги. Якщо виплати приходили на Укрпошті, потрібно переадресувати на нове найближче відділення.

Зробити це можна як у контакт-центрі Укрпошти за номером 0 800 300 545, так і в сервісному центрі Пенсійного фонду нового регіону, де ви перебуваєте. Оператору знадобляться ваша адреса до переїзду, паспортні дані, номер телефону, як отримували виплати — на пошті чи адресно та нове місце отримання допомоги (адреса пошти чи нового житла).

Щоб перевести виплати до відділення Ощадбанку без відкриття рахунку, потрібно звернутися до Пенсійного фонду або органу соцзахисту населення із заявою. Проте варто нагадати, що отримувати виплату субсидії від держави можна лише на одну адресу. Якщо тільки частина мешканців переїхала — необхідно повідомити протягом 30 днів.