З лютого будуть зміни: чого чекати одержувачам субсидії

Читать на русском
Автор
1848
Субсидує держава ті домоволодіння, де власники не можуть самостійно оплачувати ЖКП
Субсидує держава ті домоволодіння, де власники не можуть самостійно оплачувати ЖКП. Фото pixabay.com

Субсидію можна отримувати різними способами

В Україні змінюється система виплати субсидій. З 1 лютого одержувачі мають самостійно переказувати комунальникам кошти за отримані послуги.

Про це розповіли у Пенсійному фонді Житомирської області. Раніше обов’язок щодо розподілу оплати за тепло, воду, газ та електроенергію покладався на відділення "Ощадбанку" та "Укрпошти".

Якщо рахунок відкритий у банку — кошти спрямовуватимуться туди і це кошти громадянина, розповіли у ПФУ. Якщо рахунку нема — гроші приходитимуть в "Ощадбанк". Щоб їх отримати, потрібно буде прийти до "Ощадбанку". Для подальшого переказу коштів рахунок у банку знадобиться. Сам "Ощадбанк" вже не буде пересилати кошти компаніям, які надають послуги. Громадянин має зняти ці кошти і сплатити сам комунальним підприємствам та організаціям.

Готівкове отримання субсидії залишається можливим — на відділеннях "Укрпошти" та через касу банку. Для пенсіонерів, які отримують виплати вдома, зберігається можливість отримання субсидії таким же чином. Раніше "Телеграф" розповідав, що подання заяви на отримання субсидії можливе через "Дію". Однак є причини, з яких точно можна отримати відмову у допомозі від держави.