Правила змінилися: що потрібно знати про виплати субсидій 2023 року

Читать на русском
Автор
609
Субсидії в Україні
Субсидії в Україні. Фото telegraf.com.ua

Виплати перераховуватимуть на банківські рахунки або через пошту

З початку 2023 року громадянам України нараховують субсидії виключно готівкою. Тим, хто раніше отримував виплати у безготівковій формі, гроші буде переказано через банк чи відділення пошти. Це залежить від способу виплати, обраного отримувачем, пільги.

Так, пенсіонерам, які отримували виплати у безготівковій формі до грудня минулого року, переказуватимуть кошти на їхні рахунки у банках чи через відділення "Укрпошти", де громадянин отримує пенсію. А тим, хто отримував виплати у готівці, кошти переведуть на рахунки до уповноважених банків або через "Укрпошту". Про це повідомили у Пенсійному фонді України.

Українцям, які не є пенсіонерами та отримували виплати до грудня 2022 року у безготівковій формі, гроші переказуватимуть на їхні рахунки в АТ "Ощадбанк", відкриті ПФУ. Органи Пенсійного фонду інформують пільговика про відкриття такого рахунку у банку.

Щоб отримати кошти з рахунку, необхідно звернутися до АТ "Ощадбанк" для укладення договору банківського рахунку. У разі, якщо пільговик бажає отримати виплати на відкритий в іншому банку рахунок, йому слід звертатися з відповідною заявою до територіального органу Пенсійного фонду України. Зробити це можна трьома способами:

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що отримувати субсидії можуть не всі громадяни України. Є низка причин, які перешкоджають цьому.