В Україні дорожчає м’ясо: на які види ціна зросла найсильніше

Читать на русском
Автор
1640
Шашлик стає дорожчим
Шашлик стає дорожчим. Фото Pixabay

Найсильніше в ціні піднялася свинина

В Україні дорожчає м’ясо. Як і передбачали експерти наприкінці 2022 року, у ріст пішла вартість свинини.

За даними сайту "Мінфін", у середньому ціни на свинячу грудинку зросли майже на десять гривень — від 169,12 грн за кг у грудні до 176,81 грн у січні. Аналогічно дорожчає і лопатка: від 156,60 до 165,25 грн за кіло м’яса.

Один із небагатьох продуктів свинарства, на який ціна майже не змінилася, став ошийок. У середньому за нього просять 192,36 грн/кг. За солене сало у січні хочуть 271,04 грн, тоді як у грудні його вартість була близько 262,32 грн.

Щодо яловичини, то вона хоч і залишається найдорожчим м’ясом, але трохи впала в ціні — середня вартість ребер у січні 139,98 грн за кг, тоді як у грудні становила 144,48 грн. Вартість гуляшу при цьому в середньому зросла на майже 3 грн до 240,65 грн.

Раніше "Телеграф" розповідав, що 2023 року м’ясо буде одним із продуктів, які здорожчають найбільше. Крім нього, в ціні виростуть фрукти. Одним з найбільш доступних видів м’яса залишається курятина — на неї ціни також зростуть. Подешевшали лише гомілки.