Частині українців виїхати за кордон стало складніше: що змінилося

Читать на русском
Автор
1606
Виїзд за кордон
Виїзд за кордон. Фото facebook.com/DPSUkraine

Процедура стала складнішою для тих, хто хоче виїхати з країни на своєму авто

Моторне (транспортне) страхове бюро України змінило процедуру виїзду громадян за кордон власним автомобілем. Відтепер заборонено оформляти "Зелену карту" для виїзду за межі країни онлайн на сьогодні.

Так, з 9 березня МТСБУ заборонило оформляти онлайн "Зелену картку" для перетину кордону власним автомобілем з початком дії поліса відсьогодні. Крім того, на неї відсутні знижки. Про це повідомляє Hotline Finance.

Таким чином, після придбання полісу, виїхати з країни можна не раніше, аніж наступного дня. При цьому слід додати, що виїжджати з України без відповідних документів заборонено.

Громадянам, які планують поїздку до іншої країни своєю машиною, рекомендують заздалегідь підготуватися. Важливо врахувати, що "Зелену карту" у форматі PDF потрібно надрукувати. Її можна оформити заздалегідь, але не раніше, аніж за три місяці до запланованої поїздки.

Для довідки: Зелена картка – це міжнародний страховий поліс автоцивільної відповідальності. Ця карта діє виключно за кордоном. Водії зобов’язані оформляти її перед виїздом з України до інших країн, а без неї перетнути кордон буде неможливо.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що водіям для виїзду за кордон під час воєнного стану потрібна низка певних документів.