"Справа за Міноборони": Федоров сказав, чи вручатимуть повістки в армію через "Дію"

Читать на русском
Автор
5822
Михайло Федоров розповів про повістки через "Дію"
Михайло Федоров розповів про повістки через "Дію". Фото Відкриті джерела

Вручення повісток через "Дію" стане репутаційним ударом по цифровізації в Україні

Українцям не виписуватимуть повістки через додаток "Дія". Це не має сенсу доти, доки реєстр військовозобов’язаних українців не буде сформований правильно.

Про це в інтерв’ю шеф-редактору Obozrevatel Оресту Сохару розповів екс-глава Мінцифри України Михайло Федоров. За його словами, спочатку Міноборони має упорядкувати реєстр військовозобов’язаних і лише після цього його можна використовувати для вручення повісток через "Дію".

"Там питання в реєстрі військовозобов’язаних. Поки цей реєстр не буде якісним, будь-яка цифровізація буде необ’єктивною, некоректною і несправедливою. Спочатку в Міноборони повинні поліпшити дані в реєстрах, а вже після впроваджувати інші інструменти", — сказав Михайло Федоров.

Він підкреслив, що в Україні не повинні зараз навіть говорити про те, щоб вручати повістки через портал або додаток "Дія". Крім того, цифровізація в Україні впроваджується для того, щоб у громадян зростала довіра і не може бути цифровізації, в якій люди не довіряють продукту.

"Потрібно робити все логічно, і щоб люди хотіли користуватися. Не треба відлякувати і робити якісь нелогічні рішення. Тому спершу якісні дані, побудувати реєстр, а потім уже думати про цифровізацію, як надсилати ці повістки. Зараз такого проекту немає, і ми над ним не працюємо і не плануємо", — наголосив Михайло Федоров.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що звільненого Михайла Федорова хочуть призначити на нову посаду – віце-прем’єром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністром цифрової трансформації.