У декілька кліків: як перевірити нарахування субсидії онлайн

Читать на русском
Автор
1590
Як перевірити субсидію онлайн
Як перевірити субсидію онлайн. Фото Колаж "Телеграфу"

Потрібно виконати три простих кроки

Перевірку інформації щодо нарахування субсидії зроблено для українців у такий самий зручний спосіб, як і її оформлення — не виходячи з дому всього в декілька кліків. Для цього знадобиться ввести інформацію про ваше місце проживання.

Субсидія на оплату комунальних послуг призначається від місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону. Виплати розраховуються на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня, а також неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня. Дізнатися, чи вам нарахована субсидія, можна через сайт Мінсоцполітики, повідомляють Факти ICTV.

Як перевірити нарахування субсидії

  • зайти на сайт Мінсоцполітики;
  • ввести особисті дані (область, місто, вулицю, номер квартири та будинку). Такі особисті дані як номер паспорта, ПІБ, ІПН та інше – вводити не потрібно;
  • натиснути "Шукати";

Далі на сайті з’явиться інформація про вашу субсидію – її наявність чи відсутність, сума виплати, а також дані про період призначення.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що заборгованість за комунальні послуги може бути причиною відмови у призначенні субсидії. Однак є один виняток, у якому навіть при обліку боргу нададуть субсидію.