"Депушкінізація" Києва не за горами? У Мінкульті ухвалили важливе рішення щодо пам’яток Пушкіну

Читать на русском
Автор
989
Два пам’ятники Пушкіну позбавили охоронного статусу
Два пам’ятники Пушкіну позбавили охоронного статусу. Фото Ілюстративне фото

Два погруддя російському поетові позбавили статусу об’єктів культурної спадщини

В Україні продовжують позбавлятися пам’яток російським діячам. Так, у Миколаєві демонтували погруддя князю-засновнику міста Потьомкіну, а тепер аналогічна доля може чекати і на пам’ятники Олександру Пушкіну в Києві. Два пам’ятники російському поетові позбавили статусу об’єктів культурної спадщини.

Про це повідомили у Мінкульті. Йдеться про пам’ятки, що розташовані за адресами вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 1 та вул. В’ячеслава Чорновола, 37-А.

Так, Міністерство культури та інформаційної політики України визнало два пам’ятники Пушкіну такими, що не підлягають внесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, об’єктів культурної спадщини. Це рішення було прийнято з огляду на висновки Експертної комісії з питань обліку об’єктів культурної спадщини при Мінкультури на підставі подання Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської держадміністрації.

У публікації зазначено, що висновки комісії було зроблено ще 2022 року.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Києві знесли пам’ятник Ватутіну. Монумент радянському генералу та його справжні останки у труні під монументом були розташовані прямо біля Верховної ради.