Зеленський все ж таки поїде на саміт G7: там очікується найважливіша зустріч

Читать на русском
Автор
603
У Володимира Зеленського підтвердили поїздку до Японії на саміт G7
У Володимира Зеленського підтвердили поїздку до Японії на саміт G7. Фото president.gov.ua

Стало відомо, про зо Зеленський буде розмовляти з Байденом на саміті G7

Український президент Володимир Зеленський все ж таки поїде на саміт "Великої сімки" до Японії. Там він має намір провести зустріч із президентом США Джо Байденом.

Про це в ефірі телемарафону заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак. Раніше на це натякнув секретар РНБО Олексій Данілов наголосивши, що присутність українського лідера дуже важлива для того, щоб відстоювати інтереси нашої країни на світовій арені.

Андрій Єрмак прокоментував слова американського президента Джо Байдена про те, що США підтримують зусилля союзників щодо навчання українських пілотів на винищувачах F-16 та аналогічних їм. Також він натякнув, що Володимир Зеленський найближчими днями зустрінеться з американським колегою та обговорить це питання більш детально. Також планується ще кілька важливих тем для обговорення, які поки що не розкриваються.

У нього уточнили, чи це означає, що глава України відвідає особисто саміт G7 в Японії, який триватиме до 21 травня. Глава ОП ствердно відповів.

"Так, я можу це (візит Зеленського на саміт "Великої Сімки" — Ред.) підтвердити", — відповів Єрмак.

Також повідомлялося, що Зеленський отримав запрошення на переговори G7 особисто від прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіди, коли той приїжджав із візитом до Києва. За попередньою інформацією, виступ українського лідера перед учасниками саміту очікується у неділю, 21 травня.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Зеленський приїхав на саміт Ліги арабських держав до Саудівської Аравії. У планах у нього виступити на саміті та зустрітися зі Наслідним принцем Мухаммадом бін Салманом аль-Саудом, а також провести низку двосторонніх зустрічей.