У родичів нового заступника голови СБУ знайшли паспорт рф: у відомстві відповіли

Читать на русском
Автор
6640
Сергія Наумюка було призначено на посаду 25 травня указом президента
Сергія Наумюка було призначено на посаду 25 травня указом президента. Фото Відкриті джерела

Близькі родичі Сергія Наумюка отримали російське громадянство ще в 2014 році

В батька нового заступника голови СБУ Сергія Наумюка виявили російський паспорт. За словами самого Наумюка, аналогічний документ є і в його брата, але нібито були анульовані.

Проте журналісти "Радіо Свобода" з’ясували протилежне — російський паспорт батька заступника голови СБУ досі дійсний. У самій структурі вже прокоментували цю інформацію.

Те, що паспорт досі дійсний, зазначено у автоматизованій системі "роспаспорт". Якби документ було анульовано, то він би відображався у переліку недійсних паспортів на сайті МВС росії.

Призначений на посаду 25 травня указом Зеленського №298/2023 заступник голови СБУ Сергій Наумюк раніше підтвердив інформацію про те, що його брат і батько мають російське громадянство. Причини цього були "побутові " і "вимушені ", але згодом його родичі нібито відмовилися від паспортів росії.

У СБУ прокоментували цей інцидент та повідомили, що перед призначенням на посаду Наумюк пройшов необхідні перевірки. Його близькі родичі є громадянами України, але мають російський паспорт, що заступник голови СБУ не приховував. Наразі його брат і батько чекають, коли їм скасують російське громадянство, отримане ще в 2014 році.

"Ці документи були отримані після окупації Луганська у 2014 році, де проживали обидва родичі. Після виїзду з тимчасово захопленого регіону вони подали заяви на відмову від російського громадянства. Однак наразі уповноважені органи росії свідомо блокують розгляд відповідних заяв", — зазначили в СБУ.

На сьогоднішній день батько та брат Сергія Наумюка проживають у США. Агресивну війну росії вони не підтримують і виступають проти путінського режиму.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у кількох священиків УПЦ МП знайшли російські паспорти. Йдеться про митрополита Онуфрія та ще понад 20 священиків московського патріархату в Україні.