Повістки почали вручати на камеру: де вже діє нововведення (відео)

Читать на русском
Автор
3699
Процес вручення повістки знімають на нагрудну камеру
Процес вручення повістки знімають на нагрудну камеру. Фото Колаж

Запис із нагрудної камери буде доказом, що повістка дійсна була вручена

Ще навесні в Україні було ухвалено рішення забезпечити бодікамерами співробітників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для відеофіксації вручення повісток. Одним із перших міст, де запрацювало нововведення, став Чернігів.

Відповідне відео з’явилося у мережі.

На ньому представники військкомату запитують чоловіка, чи він стоїть на військовому обліку, на що той відповідає: "Я не знаю, у мене господарство, кури там, свині… молода жінка". Ці записи працівники ТЦК та СП здають наприкінці робочого дня на перевірку. З одного боку, відео доводить факт вручення повістки, з іншого — мотивує співробітників військкомату, щоб усе було зроблено законно.

Зазначимо, як раніше пояснював адвокат Роман Симутін, запис із нагрудної камери буде доказом, що повістка дійсна була вручена.

У разі неявки чоловіка до військкомату представник ТЦК та СП складе протокол і до нього долучить відео з камери. Далі військкомат винесе протокол про притягнення людини до адміністративної відповідальності за ухилення від військового обліку.

Як розповідав "Телеграф", раніше виписувати повістки під відеозапис, щоб уникнути скандалів з їх врученням, почали в Одесі.