Прийде з того світу? Мертвого Киву викликають до суду (документ)

Читать на русском
Автор
1219
Ілля Кива
Ілля Кива. Фото Відкриті джерела

Повістку видали вже після його смерті

Зрадника України, якого нещодавно ліквідувала Служба безпеки України, Іллю Киву викликають у суд. Засідання призначено на 27 грудня 2023 року.

Повістку опублікували на сайті Офісу Генерального прокурора у понеділок, 18 грудня. Викликають вже мертвого Киву як обвинуваченого у кримінальному провадженні.

Документ датується 13 грудня поточного року Личаківським районним судом Львова. Зауважимо, що про смерть екснардепа у Підмосков'ї стало відомо 6 грудня.

Скриншот документу

Нагадаємо, що у листопаді цей же суд ухвалив обвинувальний вирок у справі Киви. Йому призначили 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна за декількома статтями:

  • Публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації (ч.3 ст.109);
  • державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України шляхом надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч.1 ст.111);
  • публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, вчинене особою, яка є представником влади (ч.2 ст. 436-1);
  • публічні заклики до агресивної війни (ст.436).

Як прокоментували новину у мережі

Користувачі мережі прокоментували цю новину, зауваживши, що тепер треба спіритичну дошку на засідання взяти.

Раніше "Телеграф" писав, що у мережі з’явилися перші кадри з місця вбивства колишнього нардепа Іллі Киви. Готель "Велич’ Country Club", де було виявлено тіло, скасував усі броні та не заселяє клієнтів.