"Машина зламалася, дайте грошей, хочу виїхати з окупації": аферисти в соцмережах вигадали черговий "развод"

Читать на русском
Автор
1607
Українцям слід бути уважнішими
Українцям слід бути уважнішими. Фото Freepik

Шахраї винаходять нові способи, щоб виманити гроші

Шахраї не перестають наживатися на бідах українців. Нещодавно жертвами аферистів стали зірки українського шоубізнесу, а зараз намагаються виманити гроші із жалісливих громадян.

Шахраї орудують під постами "Телеграфа" у Telegram-каналі. Команда нашого ЗМІ закликає українців бути пильними та не вестися на хитрощі аферистів.

З фейкових облікових записів у коментарях пишуть про те, що нібито намагалися виїхати з дитиною з окупації, потрапили під обстріл і машина зламалася. Потрібно викликати інше авто, щоб допомогло. Евакуатор це чи ні – не уточнюється. Просять скинути 200 чи 300 гривень з обіцянкою повернути, як тільки вдасться вибратися у безпечне місце. Аферисти тиснуть на українців тим, що неодноразово вказують на наявність дитини.

"Виїхали з дитиною з окупації... За дитину страшно... У дитини істерика", — такі фрази використовують шахраї у тексті.

При цьому аферисти вказують, що нібито розуміють, що "все зло повернеться" та "на чужих грошах щастя не буде", але наголошують, що ситуація безвихідна. Причому текст та помилки у ньому однакові під кожним повідомленням. А це означає, що текст просто копіюють і пишуть у різні чати, сподіваючись, що хтось відгукнеться. Від чийого імені написано смс — чоловіки чи жінки, не зрозуміло.

Команда "Телеграфа" просить не вестись на маніпуляції шахраїв та не перераховувати їм свої кошти. Якщо ж ви стали жертвою аферистів, то негайно звертайтеся до поліції!

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що українська співачка Руслана стала жертвою шахраїв. Через це доведеться переносити концерти, каже зірка.