Боровся проти Євромайдану і потрапив під люстрацію: суд поновив на посаді скандального заступника глави МВС Одещини

Читати російською
Автор

Крім того, йому виплатять компенсацію за вимушений прогул.

Скандально відомий Окружний адмінсуд Києва поновив на посаді заступника начальника МВС в Одеській області — начальника міліції громадської безпеки Едуарда Гребенюка.

Про це повідомляє Думська.

Гребенюк після подій Революції Переваги потрапив під дію закону "Про очищення влади" і був звільнений. Однак суддя ОАСК Валерій Кузьменко наказ про звільнення міліціонера порахував незаконним і скасував його дію.

Таким чином Гребенюк не тільки знову прийнятий на роботу, а й отримав грошову компенсацію в розмірі понад 683 тисяч гривень. Примітно, що його посада була скасована.

Видання зазначає, що Гребенюк 25 листопада 2013, будучи на посаді заступника голови УМВС в Чернігівській області, віддав наказ про розгін наметового містечка демонстрантів в сквері ім. Попудренка в Чернігові. За це йому інкримінували злочини за статтями про перешкоджання проведенню мирних демонстрацій (№340) і перевищенні службових повноважень (№364).

Після тривалого судового розгляду, в 2018 році суд остаточно визнав його винним в порушенні статті 340, тим самим підтвердивши його участь у злочинах режиму Януковича.

Як раніше писав "Телеграф" новий глава МВС Денис Монастирський почав "зачищати" відомство від людей Арсена Авакова.

Так у відставку вже пішли глава Нацполіціі Києва Андрій Крищенко, а також глави Харківського та Одеського ГУНП Андрій Рубель і Олег Бех.