В Одесі знайшли "крайнього" в НП з танкером Delfi: як можуть покарати за розлив нафти і збитки в 7 млн грн

Читать на русском
Автор
Танкер Delfi зазнав аварії 22 листопада 2019 року, але справу все ще розслідують
Танкер Delfi зазнав аварії 22 листопада 2019 року, але справу все ще розслідують. Фото gp.gov.ua

Відповідати за НП дворічної давності, ймовірно, доведеться екс-капітану порту "Південний"

В Одесі продовжують досудове розслідування причин трагедії з танкером "Delfi" і відзвітували про його перші результати: знайшли підозрюваного.

За інформацією обласної прокуратури, вони вже повідомили про підозру в халатності, яка стала причиною тяжких наслідків, екс-капітану порту "Південний".

Держобвинувачення вважає, що саме ця людина з 2 по 22 листопада 2019 року не вжила ніяких заходів і не оцінила загрозу у вигляді дрейфу неконтрольованого танкера "Delfi".

Судно без потрібних документів, продовжують в прокуратурі, перетнуло кордон України якраз в зоні відповідальності екс-капітана.

В результаті, 22 листопада "Delfi" зірвався з якоря і після дрейфу сів на мілину біля одеського пляжу. Крім того, що потрібно було рятувати екіпаж і буксирувати судно, фахівці також ліквідували наслідки розливу нафти — все це оцінили в 7 млн грн збитку.

Справу поки не передали до суду, де будуть вирішувати долю підозрюваного: чоловікові загрожує до 5 років в’язниці.

Як відомо, 22 листопада 2019 року під час шторму танкер зірвало з якоря і віднесло до узбережжя Одеси, де він ліг на мілину і перекинувся. Членів екіпажу евакуювали.

Фахівці компанії Smart Marine Concept 18 липня двічі намагалися підняти з мілини танкер Delfi, що зазнав катастрофи біля берегів Одеси. Обидві спроби успіхом не увінчалися. Відбуксирувати танкер вдалося лише через рік після НП — 12 вересня 2020 року.