В Одесі демонтували пам’ятну дошку на честь російського генералісимуса (фото)

Читать на русском
Автор
Дошку російському полководцю на фасаді будинку демонтовано
Дошку російському полководцю на фасаді будинку демонтовано. Фото dumskaya.net

Олександр Суворов причетний до гніту українців та кримських татар на території нинішньої України

В Україні продовжують відмовлятися від російських топонімів та пам’яток культури. Зокрема, в Одесі зняли меморіальну дошку, присвячену російському полководцю, генералісимусу Олександру Суворову.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці організації "Декомунізація. Україна". У письмовій відповіді від міськради Одеси сказано, що демонтаж було здійснено ще 15 березня.

Меморіальна дошка Суворову була розташована на фасаді будинку №2 на вулиці Приморській. З 1969 по 1995 вона носила ім’я Олександра Суворова. Рішенням Одеської міськради було винесено ухвалу про те, що дошку потрібно знести.

Хто такий Олександр Суворов

Олександр Суворов — це російський полководець, який має відношення до придушення "Коліївщини" у 1768-1769 роках. У цей період селяни та козаки на Правобережній Україні повстали у відповідь на національний та релігійний гніт.

Крім того, в 1778 під керівництвом Суворова російська імперія насильно депортувала тисячі кримських татар з території Криму в Азовську губернію.

Було стало

Раніше "Телеграф" розповідав про те, навіщо Україні перейменовувати "росію" на "московію". Голова ради Центру економічної інтеграції та сталого розвитку Роман Комиза пояснив, що це допоможе Україні досягти кількох цілей.