"Було моторошно": Шефір вперше розповів про замах на нього

Читать на русском
Автор
Шефір вперше розповів про те, що трапилося
Шефір вперше розповів про те, що трапилося. Фото Офіс президента

Шефір розповів, що сталося в лісосмузі в момент замаху, і назвав фейком погіршення відносин в команді президента

Сергій Шефір на брифінгу поліції щодо замаху на його життя вперше прокоментував те, що трапилося.

Перший помічник президента України почав з того, що опинився в такій ситуації в перший раз.

"Їхали, раптом пролунали постріли. Поранили водія. Водій — молодець, поїхав далі. Зрозуміло, що ми прискорилися трошки. Було моторошно", — говорить Шефір, який по дорозі до парковки "АТБ" дзвонив в поліцію.

Поки копи їхали на місце НП, Шефір зупинив на дорозі швидку, яка і відвезла пораненого водія в лікарню "Феофанія". Шефір повторився, що його підлеглий поводився героїчно і сподівається, що загроз для його життя немає.

Крім того, чиновник назвав фейком погіршення відносин в команді президента. Він допускає, що замах на його життя було скоєно "з метою залякування вищих ешелонів влади". Втім, продовжує помічник Зеленського, даремно: мовляв, президент — людина вольова і його таким чином не залякати.

Раніше про те, що сталося, висловився і сам Володимир Зеленський, який назвав Шефіра близьким другом і пообіцяв повернутися до Києва відразу ж після виступу на Генасамблеї в ООН.

Нагадаємо, замах стався 22 вересня на виїзді з Києва в лісосмузі. Кілери стріляли по "Ауді" чиновника з автоматів, але Шефір, який був на задньому сидінні, не постраждав. А ось його водій, який віз шефа на роботу, важко поранений.

Нагадаємо, що замах на першого помічника президента Сергія Шефіра в Офісі глави держави розцінюють як спробу чинити тиск на президента в його боротьбі проти олігархів і фінансових угруповань.