Готує на місце Разумкова? Зеленський звільнив Стефанчука з поста свого представника в Раді

Читать на русском
Автор
Руслан Стефанчук (зліва) вже сьогодні може очолити парламент
Руслан Стефанчук (зліва) вже сьогодні може очолити парламент. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Стефанчук може стати новим спікером ВРУ

Віце-спікер Верховної Ради України Стефанчук звільнений з поста представника президента в парламенті, — йому пророкують місце голови ВРУ замість Дмитра Разумкова, якого можуть звільнити з посади вже сьогодні.

Відповідний указ напередодні підписав президент України Володимир Зеленський.

Відзначимо, що саме Руслан Стефанчук є головним претендентом на пост голови ВРУ і може зайняти цю посаду вже сьогодні. Раніше він входив в передвиборний штаб Зеленського і курирував там ідеологічні питання.

Віце-спікером може стати глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Нагадаємо, Офіс президента знайшов спосіб залучити групу "Справедливість" з фракції "Голос" до голосування за відставку спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова. Натомість на підтримку представник "Справедливості" очолить фракцію "Голос" в парламенті. Про це повідомило джерело "Телеграфа" у Верховній Раді.

Відзначимо, що тема відставки Разумкова знову піднялася після того, як у нього виникли розбіжності з Офісом президента щодо прийняття закону про олігархів. Тоді він заявив, що закон був прийнятий "неправильно".

Джерела "Телеграфа" у Верховній Раді після цього розповіли, що Разумков і Зеленський навіть перестали говорити один з одним.