Справа Яценюка живе: в Україні збираються відгородитися від Білорусі стіною (відео)

Читати російською
Автор

Загалом хочуть звести конструкцію завдовжки тисячу кілометрів

На кордоні України з Республікою Білорусь уже наступного року може з’явитися так звана "стіна". Також розмежувальними спорудами хочуть відгородитись і від РФ.

Про це заявив очільник міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі каналу "1+1".

На його думку, зараз у Білорусі відбувається міграційна криза. І ця ситуація начебто стимулює багатьох українців цікавитися питанням потужності нашого кордону з РБ.

Як пояснив Монастирський, білорусько-український кордон є, він маркований, там обов’язково чергують прикордонники. Однак фізичного розмежувача між державами все одно не існує, хоча він і потрібний.

Монастирський про стіну на кордоні з Білоруссю та Росією

"Це наше спільне завдання, завдання всього уряду, президента, суспільства, тому що це будується за податки громадян, — наступного року побудувати кордон між Україною та Росією, між Україною та Республікою Білорусь", — наголосив міністр внутрішніх справ.

За словами Монастирського, розмежувати доведеться близько тисячі кілометрів. Скільки коштуватиме будівництво подібної споруди, не повідомляється.

Також цікаво, що протяжність одного лише кордону України з Білоруссю — 1084 кілометри, а з Росією кордон ще довший.

До речі, першим про необхідність звести "стіну" від Білорусі кілька днів тому заговорив експрем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Нагадаємо, що свого часу він був ініціатором такого ж будівництва, але на кордоні з Росією. Тоді проєкт було виконано лише частково через недостатнє фінансування.

Неможливо відобразити вміст. Переглянути у Telegram
Яценюк також пропонував захиститись стіною від Білорусі

Нагадаємо, раніше "Телеграф" докладно розповідав про те, що зараз відбувається на кордоні Білорусі та Польщі, та в яких умовах доводиться жити вимушеним мігрантам, які потрапили під вплив режиму Олександра Лукашенка.