Рада зробила крок до видачі "Вовиної тисячі": на скільки українців вистачить грошей

Читать на русском
Автор
1034
На виплати щепленим, які анонсував Зеленський, може знадобитися близько 15 млрд грн
На виплати щепленим, які анонсував Зеленський, може знадобитися близько 15 млрд грн. Фото Відкриті джерела

Нардепи ухвалили законопроект за основу

У четвер, 18 листопада, нардепи ухвалили у першому читанні законопроект, який у народі вже прозвали "Вовиною тисячею". Він передбачає, що всім щепленим від коронавірусу українцям з 19 грудня почнуть виділяти по 1000 грн.

Про це із зали засідань передає кореспондент "Телеграфа".

У першому читанні свої "за" віддали 285 парламентаріїв. Планується, що буде ще одне голосування, на якому збільшать доходну частину бюджету ще на 3 млрд грн у 2022 році.

Разом сумарно на початок наступного року планується виділити 6 млрд., що вистачить на 6 млн. українців, хоча кількість щеплених на момент виходу новини вже становить 9,2 млн. осіб.

Навіть за підрахунками пропрезидентської партії "Слуга народу", на той час може знадобитися вже не 6, а 15 млрд грн.

Нагадаємо, щоб вакцинувати якнайбільше українців від коронавірусу, президент Володимир Зеленський ініціював акцію з виплати матеріальної винагороди за щеплення, яка вже отримала назву "Вовина тисяча". Витратити нараховані у "Дії" гроші можна не на все: на спорт, подорожі чи те, що підтримає малий та середній бізнес в Україні. В уряді кажуть, що по 1000 грн отримають абсолютно всі щеплені двома дозами вакцини проти коронавірусу українці.